Υλικά λοιπόν:
-
5-6 μήλα μεγάλα
- 4 αυγά
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
3 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο(εγώ βάζω καλαμποκέλαιο)
-
2 βανίλιες
-
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ένα μπωλ
τα μήλα σε κύβους και τα πασπαλίζουμε με την κανέλλα και το
γαρύφαλλο.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
εκτός απο το μπεικιν παουντερ
Και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι το μίγμα
να ομοιογενοποιηθεί.
Έπειτα ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ
και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
Στη συνέχεια
ρίχνουμε και τα κυβάκια μήλου και τα ανακατεύουμε.
Τέλος βάζουμε το
μίγμα σε ένα βουτυρομένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο(στο
πάνω-κάτω) στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Καλή μας όρεξη!
Με αγάπη
Χρυσαυγή
Δεν σε πιστεύω!!! Θα με βάλεις να φτιάχνω μηλόπιτα απόψε!!! Πάω για εκτύπωση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την κάνεις όπωσδήποτε,είναι τέλεια!
ΔιαγραφήΘα ξεκινήσω μόλις τώρα...... απλά άνοιξα τον υπολογιστή γιατί βλέπω στη δεύτερη φωτογραφία τα αυγά (4 τον αριθμό έτσι;) τα οποία έχεις ξεχάσει να προσθέσεις στα υλικά!!! Στην εκτύπωση που έκανα δεν φαίνονταν καλά στη φωτογραφία γιατί είναι ασπρόμαυρη!!! Και είπα κάτσε να το τσεκάρω για να είμαι σίγουρη.....
Διαγραφήωχ συγνώμμη,ξέχασα τα αυγά!ναι είναι τέσσερα,πάλι καλά που έχω και φωτογραφία...καλή επιτυχία!
Διαγραφή