Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

 



Καλησπέρα!Χθες για πρώτη φορά στη ζωή μου(και όχι τελευταία) είπα να κάνω χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.Να μυρίσει το σπίτι και να κάνω γιορτινή ατμόσφαιρα! Ορίστε λοιπόν και η συνταγή...
Για την ζύμη θα χρειαστείτε:
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πακέτο Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι σκόνης (10gr) βανίλια-μαστίχα ή δύο βανίλιες
  • λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο μίξερ την ζάχαρη άχνη και το Βιτάμ και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό,έπειτα προσθέτουμε την μαστίχα ή τις βανίλιες,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Αφού τα αναμίξουμε καλά ρίχνουμε σταδιακά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ τα τρία πρώτα φλυτζάνια αλεύρι.Από το τέταρτο φλυτζάνι προσθέτουμε σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πλέον με το χέρι τόση ποσότητα ώστε η ζύμη μας να φτάσει στη μορφή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια κάνουμε την ζύμη μας μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο(να ξαποστάσει λίγο!).
Με το πέρας της ώρα ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη έτσι ώστε να έχει περίπου πάχος 1cm και με τα ειδικά χριστουγεννιάτικα φορμάκια κοπής για κουλουράκια κόβουμε τα σχέδια που μας αρέσουν.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με ελάχιστο σπορέλαιο και ψήνουμε τα κουλουράκια μας σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 170C μέχρι να πάρουν ελαφρώς ροδοκόκκινο χρώμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα διακοσμούμε με ότι μας αρέσει.Εγώ έλιωσα σε μπεν μαρί λευκή αλλά και μαύρη κουβερτούρα, αγόρασα χρωματιστή τρούφα, σταγόνες μαύρης κουβερτούρας και λευκής και έφτιαξα γλάσο(2 ασπράδια αυγών με 250gr ζάχαρη άχνη και 2 βανίλιες-τα χτυπάμε όλα καλά στο μίξερ).Το γλάσο το χώρισα σε τρία ίσα μέρη που στο καθένα έριξα και μία σταγόνα διαφορετικού χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Ιδού τα αποτελέσματα:

Δεν είναι λαχταριστά?(Μιαμ!)




Και να σκεφτείτε ότι δεν κάνει να τρώω γλυκά!

Μήπως έχω μαζοχιστικές τάσεις???



Καλές γιορτές σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου