Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Η βαλίτσα για το μαιευτήριο

  Αν και για μένα είναι ακόμη πολύ νωρίς να ετοιμάσω το βαλιτσάκι μου για το μαιευτήριο,αφού είμαι μόλις 22 εβδομάδων έγκυος ή αν θέλετε στον έκτο μήνα, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα άρχισε να με απασχολεί με αποτέλεσμα να συλλέξω από ένα σεμινάριο της Prenatal τις παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία της περιβόητης βαλίτσας.
Την ετοιμάζουμε λοιπόν κατά τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης μας και βάζουμε μέσα δύο νυχτικές ή δύο πυτζάμες που ανοίγουν από μπροστά ώστε να μπορούμε να θηλάζουμε άνετα.Για τα κοριτσάκια που θα γεννήσουν με καισαρική καλό είναι να προτιμήσουν τις νυχτικές για να διευκολυνθούν στο θέμα του καθετήρα. Για τις υπόλοιπες μία νυχτικιά για την πρώτη μέρα και πυτζάμα ή φόρμες για τις επόμενες ημέρες είναι μάλλον βολικές.
Καλό θα ήταν να έχουμε και μία ρόμπα (εγώ δεν ξέρω αν θα πάρω ρόμπα-δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα!), ένα ζευγάρι παντόφλες, καθώς επίσης και ένα ζευγάρι σαγιονάρες για το ντους. Παίρνουμε επίσης σουτιέν θηλασμού, τα οποία όμως φροντίζουμε να αγοράσουμε λίγο πριν φτιάξουμε την βαλίτσα ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις σχετικά με το συνεχώς μεταβαλλόμενο μέγεθος του στήθους μας. Μη ξεχάσετε επιθέματα για την θηλή και μία πετσέτα αποκλειστικά για να σκουπίζετε το στήθος σας μετά το πλύσιμο. Για το ντους μας αγοράζουμε και ένα αφρόλουτρο άοσμο με ουδέτερο PH (καλό είναι να πάρετε βρεφικό). Επίσης για την δική σας διευκόλυνση μπορείτε να προμηθευτείτε εσώρουχα μίας χρήσεως αφού λόγω των λόχειων εκκρίσεων θα πρέπει να αλλάζονται συχνά απαλλάσσοντας σας έτσι από την συλλογή άπλυτων.
Εκτός όμως από τα πράγματα της μαμάς το βαλιτσάκι μας θα πρέπει να περιλαμβάνει και όλα εκείνα που θα χρειαστεί το βρεφάκι μας. Για τον πολυαναμενόμενο θησαυρό μας λοιπόν θα πρέπει να έχουμε 100% βαμβακερά εσωρουχάκια (φορμάκια) και από πάνω να του φοράμε επίσης φορμάκια βαμβακερά, αν έχει γεννηθεί από Απρίλιο έως και Οκτώβριο, ή βελουτέ ή πετσετέ αν το μωράκι μας έχει γεννηθεί από Νοέμβριο έως και Μάρτιο. Επίσης χρειαζόμαστε ένα ζακετάκι, σκουφάκια, καλτσάκια και γαντάκια. Τώρα στο θέμα των ποσοτήτων καλό είναι να έχετε μαζί σας αρκετά ώστε να καλύπτουν την παραμονή σας στο μαιευτήριο.
Ελπίζω να βοήθησα έστω και θεωρητικά, για καλό και για κακό όμως θα ρωτήσω και την φίλη μου την Μαίρη που σε λίγες μέρες θα γεννήσει τι από αυτά που έχει ετοιμάσει θα της χρησιμεύσει και σε ποιες ποσότητες.


φιλικά, Χρυσαυγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου