Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ιδέες για να φάει το παιδί ψάρι!

 



Εκτύπωση E-mail
Μια από τις πιο δύσκολες «αποστολές», που κάθε μητέρα καλείται να αντιμετωπίσει είναι να πείσει το παιδί της να φάει ψάρι. Η εισαγωγή του ψαριού στο διαιτολόγιο του παιδιού έχει πολλά να του προσφέρει.
Το πρόβλημα όμως είναι πως, όσο και αν η μητέρα γνωρίζει τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριού, ο λιλιπούτειος «δυνάστης» της τα αγνοεί πλήρως και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πώς θα αποφύγει τη χαρακτηριστική «ψαρίλα»…
Στη «φαρέτρα» λοιπόν της μητέρας βρίσκονται αρκετά διατροφικά «τρικ» που, αν και απαιτούν λίγη προσπάθεια, αξίζει να τα επιχειρήσει, μια και τα ψάρια αποτελούν καταπληκτική εναλλακτική λύση σίτισης για μικρούς και μεγάλους.
  • Μια «πινελιά» σπιτική μαγιονέζα ή φρέσκια σος με σπανάκι, σέλινο, μαϊντανό και ελαιόλαδο στο μπλέντερ, συχνά αρκούν να μεταμορφώσουν ένα «άχαρο» ψάρι σε μια γευστικότατη επιλογή.
  • Το κλασικό κροκετάρισμα μπορεί να μη συνοδευτεί με τηγάνισμα του ψαριού –κάτι το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα δύσπεπτο και «βαρύ» – αλλά με ψήσιμο στο γκριλ, προσδίδοντας στο ψάρι μια γευστική κρούστα.
  • Μια πλούσια σε χορταρικά ψαρόσουπα μπορεί να απογειώσει την γεύση του ψαριού, ιδιαίτερα όταν μαραθόριζα (φινόκιο), καρότο και κρεμμύδι «παντρεύονται» στην κατσαρόλα με το κοκκινόψαρο ή τον μπακαλιάρο.

πηγή: http://www.yourbaby.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου